Photos

Exhibits of LEIDEN HISTORY PAGES

Op 19 december 2013 werd Festival Iberia 2013, Erwin Olaf 'Leiden, History Pages' in het Georgian National Museum D. Shevardnadze National Gallery met groot success geopend.

De gasten werden voor de ingang getracteerd op een performance van Kakha Bakuradze Movement Theatre, geproduceerd door Giorgi Shalutashvili. De acteurs speelden een fragment van Leidens ontzet. Na deze korte voorstelling liep het publiek achter de nog spelende acteurs aan naar de zaal, waar de tentoonstelling gehouden werd. Daar wachtte het ander solo-optreden van de getalenteerde musicus Irakli Koiava, die achtergrond sounds tijdens de openingsceremonie verzorgde.

Nadat een groot gedeelte van de gasten de zaal hadden betreden (niet iedereen kon tegelijkertiijd binnen) werden de fotowerken ontdaan van hun tijdelijke bedekking. Er waren zoveel bezoekers, dat een groot gedeelte buiten de zaal moest wachten omdat anders de onthullingsceremonie van de foto's niet meer zichtbaar zou zijn. De aanwezigheid van TV camera ploegen maakten deze drukte nog erger.

Er waren vele bijzondere gasten: w.o. diplomaten, parlementariërs en andere hoogwaardigheidsbekleders. De openingstoespraak werd verzorgd door dhr. David Lordkipanidze, directeur van het Georgian National Museum, mw. Dali de Graaf, voorzitter Stichting ArtEcho, mw. Marine Mizandari, Staatssecretaris Ministerie van Cultuur van Georgië en zijne excellentie, dhr. Hans Horbach, Nederlandse Ambassadeur in Georgië. Na deze openingswoorden werden onze gasten verwend en toegezongen door het wereldberoemde Georgische koor Rustavi.

Hierna konden de gasten brilliante fotokunstwerken van de tentoonstelling voor zover het mogelijk was vanwege de drukte, bewonderen. Iedereen zei dat ze nog eens terug zouden komen als het minder druk zou zijn.

Daarna konden de gasten genieten van de geweldige Georgische wijnen en andere Georgische specialiteiten welke grandioos verzorgd waren door onze trouwe sponsor restaurant "Tsiskvili" (NL: De Molen).

Er was geweldige landelijke promotionele steun voor het festival. Aanwezigheid van schrijvende pers, alle radio en TV stations, o.a. live verslagen. (zie enkele hiervan via onderstaande links). Op de facebookpagina van het Georgian National Museum (met 25 000 volgers) en andere projectpartners is er gedurende week gestaan de fotos en verslagen van onze tentoonstelling.

De tentoonstelling gaat door t/m 19 januari 2014.

Bekijk de video's:

Bekijk de foto's van de opening: