GEORGIË: PLAATSELIJKE TIJD

Welkom

En daar was tijd. Tijd die stroomt als een rivier en tijd die stilstaat als een boom op een windstille dag. Tijd die verandert en alles behoudt. Tijd die spontaniteit en wijsdom, stabiliteit en transformaties, herinneringen en nieuwe impressies schept. Met elke nieuwe lus weerspiegelt tijd het leven. In 2012 neemt Festival Iberia je mee op een Georgische tijdreis.

Elke plek in de wereld heeft zijn eigen plaatselijke tijd. Het heeft niet veel te maken met de afstand tot Greenwich, daar tijd een dimensie is die het menselijke leven definieert: gebeurtenissen, geschiedenis, cultuur en persoonlijke perceptie. Georgië heeft in deze zin een zeer bijzondere plaatselijke tijd – de tijd waar het verleden en het heden samengebonden en samengeknoopt zijn. Alles is verenigd, vermengd en de tijd creëert een bijzondere, onvergetelijke sfeer. Het land van mythologische Argonauten en oeroude christelijke kerken, Georgië is een verbazende melange van geschiedenis, tradities en moderne dynamiek. Zijn cultuur is een kist met schatten uit alle tijden, die Georgiërs als niemand anders weten te koesteren en met naasten wensen te delen.

Festival Iberia 2012 brengt deze mysterieuze plaatselijke tijd naar Nederland en opent voor u een nieuwe pagina van de Georgische cultuur!

 

facebook logo

 
Nederlands - nl-NLEnglish (United Kingdom)